A masszázsról általában

A masszázst ősidők óta alkalmazzák, és mint terápia gyakorlatilag egyidős az emberiséggel.

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy önkéntelenül megérintjük testünkön a fájdalmas részeket. Így teszünk például, ha megütjük, vagy megégetjük magunkat. Amennyiben testünkben hosszantartó feszültség keletkezik, ez azzal jár, hogy megcsappannak energiáink, és csökken vitalitásunk. A masszázs célja, hogy megőrizzük és javítsuk testi-lelki, azaz általános jó közérzetünket.

A masszázs lehet önálló terápia, vagy más gyógymód kiegészítő kezelése, legyen szó akár fizikai, akár lelki bántalmakról. Számtalan jótéteménnyel jár a tökéletesen egészséges emberek számára is.

Cél a páciens megnyugtatása, ellazítása, jó közérzetének kialakítása, megtartása, öngyógyító folyamatok beindítása. A masszírozás során az egész idegrendszer jobb állapotba kerül. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a sejtrendszerben a bőr és az idegrendszer ugyanahhoz az ektodermához (külső csíralemezhez) tartozik.

A masszázs kivitelezése során alkalmazhatunk különféle célzott bedörzsölő krémeket és/vagy aroma-masszázsolajokat. Az illóolajok segítik az izmok ellazulását, serkentik a nyirokrendszert, jó hatással vannak a keringésre. Fokozzák a szervezet természetes méregtelenítését, megfiatalítják, táplálják, tisztítják a bőrt. Fontos szerepük lehet a megelőzésben, az egészség megőrzésében. Segítik az egészséges immunrendszert a fertőzések leküzdésében. Nem csak a bőrön keresztül fejtik ki a hatásukat, hanem illatanyagaiknak belégzése is fontos szerepet játszik a masszázskezelésben. Minden vendégem személyre szóló, egyénre szabott masszázskezelésben részesül.


(Fenti megállapítások nem helyettesítik az orvosi diagnózist, a kezelések nem szolgálnak betegségek gyógyítására, de segítenek megőrizni az emberi test általános egészségi állapotát.)

„Mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges,
amint jó dolga van a lelkednek!”
(3Jn 2)